Na adresi Veljka Dugoševića 46, u srcu Zvezdarske šume, nalazi se sportsko-rekreativni objekat u kom je smešten vrtić "Zvezdani gaj", ustanova narušene spoljašnjosti, čiji pojedini nedostaci predstavljaju bezbednosni rizik za decu ali i za roditelje i osoblje centra koji je aktivan od 1975. godine.

Samo desetak minuta vožnje od centra grada dovoljno je da bi se došlo do zgrade koja je nekada predstavljala odmorište za decu a koja je, nažalost, vremenom, izgubila svoj prvobitni sjaj.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Prikladno održavanje nije jedini problem sa kojim se ovaj vrtić suočava.

Naime, roditelji dece koja svakodnevno provode vreme na ovom mestu zabrinuti su za sigurnost svojih mališana a kao najveći problem navode to što vrtić nije adekvatno ograđen, iako je nekada imao žičanu ogradu, čiji sklupčani ostaci sada predstavljaju samo dodatnu pretnju po bezbednost dece.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Pored toga, ovaj neograđeni prostor ostavlja mogućnost za dodatne rizike, pa se tako u dvorištu vrtića skupljaju psi lutalice a u neposrednoj okolini često ordiniraju lica, kako strahuju roditelji, sumnjivih namera.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Nadležne službe i uprava vrtića nisu reagovali na ovaj problem, iako su im roditelji uputili apel. Za Nova.rs su govorili o problemima sa kojima se suočavaju.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

BONUS VIDEO: Radovi u Kačerskoj ulici

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare