Najvažnija zdravstvena ustanova u Južnom Banatu Opšta bolnica Pančevo renovirana je prošle godine, a već sad im se desila havarija. U toku obilnih padavina koje su pogodile ovaj grad protekle nedelje krov u hodniku bolnice je prokišnjavao što je izazvalo poplavu.

Našoj redakciji čitalac je poslao snimak iz ove ustanove na kom se vidi kako voda kulja kroz plafon, prelivajući se obilno iz dve kofe koje su postavljene kao prva pomoć. U pitanju je objekat čije je renoviranje završeno prošle godine, a u koje je pokrajinska vlada uložila 744 miliona dinara. Tom prilikom je opremljeno i rekonstruisano 8.000 kvadrata.

Od juna 2016. godine, za nabavku opreme, iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je više od 200 miliona dinara a za rekonstrukciju Internističkog bloka Opšte bolnice Pančevo još 544 miliona dinara.

– Stare slike ove bolnice bile su ponižavajuće, bili su to uslovi nedostojni čoveka – rekao je u ponedeljak predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović tokom obilaska obnovljene pančevačke bolnice.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković podsetio je da je bolnica u Pančevu ranije imala zemljane podove i da je su delovi zgrade bili poplavljeni, a da sada pacijenti imaju najsavremenije uslove za lečenje.

Ipak, najnoviji video ga očigledno demantuje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare