Borba Novobeograđana za Savski nasip nastavila se u ranim jutarnjim časovima. Stanari bloka 70 počeli su sa uklanjanjem metalnih ograda koje je policija planirala da postavi oko iskopanih rupa, kako građani i aktivisti ne bi mogli da im priđu i da ih zatrpaju.

Narodni poslanik Radomir Lazović koji učestvuje u ovoj akciji, kaže za Nova.rs da su radnici JKP „Vodovod“ mudro iskoristili njihovo kratko odsustvo i baš u tom trenutku doneli su oko 45 metalnih ograda kako bi ogradili raskopane rupe.

Pročitajte još:

„Dok smo branili blok 45, radnici su došli u blok 70 i istovarili ograde kojim žele da nas sklone od rupa kako ih ne bismo zatrpali. Mi smo krenuli da ih vraćamo tamo odakle su ih doneli, tada je naišla policija, tražili su nam lične karte. Jurili su nas, mislili su da ćemo ostati ravnodušni, međutim ograde smo sklonili, nastavljamo i dalje blokadu radova“, kaže Lazović.

On je pozvao sve stanare bloka, ali i građane iz drugih delova grada da dođu i da zajendo pomognu u odbrani Savskog nasipa.

Foto: Nova.rs

„Akcija ne staje, dođite kada god možete, a velika akcija zatrpavanja rupa je sutra, u subotu u 11h. Podržite ljude koji danima blokiraju nelegalne radove“, poručio je narodni poslanik.

BONUS VIDEO: Građani rasklanjaju ograde sa Savskog nasipa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare