"Bombardovali su nas! Samo smo čuli sirene, ali niko nije mogao da zna šta nas čeka i odakle će da udare, a oni su napali našu Staricu, naše prirodno blago, koje nema veze sa rudnikom!", kažu stanovnici Majdanpeka, grada pod udarom kineskog Zi Đina. Reporter Nova.rs u ovom rudarskog gradiću od jutros beleže prizore atipične za Srbiju...

Jedan od njih je i permanentno zavijanje sirena za uzbunu: one najavljuju nove detonacije u rudniku, ali i na ovim bočnim lokacijama koje Zi Đin ispituje pre početka eksploatacije.

„Normalan prizor za nas“, kažu meštani, koji su sirenama izloženi više puta tokom dana. Za Majdanpek možda normalno, ali za ostatak Srbije – teško.

Uostalom, poslušajte koliko je „lepa“ ova „muzika za uši“.

Podsećamo, kompanija Srbija Ziđin Koper (Serbia Zijin Copper) saopštila je juče da je miniranje na teritoriji opštine Majdanpek obavljeno 5. juna u sklopu mera predostrožnosti koje je kompanija realizovala zbog sanacije opasne stenske mase na planini Starica. Svi radovi su, kako se ističe u saopštenju, uredno prijavljeni nadležnim institucijama i izvedeni su u skladu sa nalogom rudarske i geološke inspekcije.

BONUS VIDEO: Građani Majdanpeka ogorčeni i besni zbog miniranja brda iznad grada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare