Kanisteri sa opasnim sadržajem pojavili su se na jednoj od divljih deponija ispod Pančevačkog mosta. Na deponiji se već nalazilo razno đubre, građevinski šut i stari nameštaj, a Zoran Janković aktivista organizacije "Eko Pančevački rit" kaže da otrovne materije kroz zemlju i podzemne vode dolaze do naše trpeze.

Aktivisti su uz pomoć Opštine Palilula u više navrata čistili divlje deponije ispod Pančevačkog mosta, ali kanistere ne diraju, ispričao je Janković u Danu uživo na N1.

„Najopasniji deo je ako se prospe, u kanisterima su ostaci. Ako se prospe na zemlju, podzemne vode to prihvataju i sve završava na našem stolu u lancu ishrane“, rekao je aktivista.

Kako se jedna deponija ispod Pančevca očisti, tako se pojavi nova. Sagovornik N1 ističe da je uvođenje kamera jedino rešenje ovog problema, jer čim ode komunalna policija stignu kamioni koji istovaraju šut i ostali kabasti otpad.

Pročitajte još:

Kaže da institucije rade svoj posao i da je stopostotno rešavanje prijava koje je udruženje „Eko Pančevački rit“ podnelo.

„Sve su realizovane, vozači koji su dovozili su kažnjeni. Institucije rade svoj posao, samo treba da se priključe i građani“, rekao je Janković i dodao da nije dovoljno samo objaviti na društvenim mrežama da negde postoji divlja deponija, već i podneti prijavu.

Kada je u pitanju aktuelna deponija ispod mosta, Janković kaže da je ona prijavljena putem aplikacije Ministarstva za zaštitu životne sredine i da sada čekaju reakciju i rešavanje problema.

BONUS VIDEO: Deponija sa opasnim materijama ispod Pančevačkog mosta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare