Vakcinacija prvom dozom kineske vakcine, bez zakazivanja, danas do 18 časova je moguća i u prirodi, kod restorana “Jezero” na Adi Ciganliji. Procedura na ovom mobilnom punktu identična je kao i u domovima zdravlja, samo što se sve obavlja u autobusu. Većina građana tvrdi da je svakako planirala da se vakciniše, da je ambijent samo plus, a ima i onih koji su “prelomili” u trenutku kad su na šetalištu naišli na punkt.

“Svi ljudi koji žele da se vakcinišu iz opštine Čukarica, ali i iz ostalih delova grada, mogu da dođu ovde. Procedura je potpuno ista kao i na svakom drugom punktu – prolazi se pregled lekara, nakon toga sledi vakcinacija i zatim se još kratko ostaje u prisustvu lekara”, kaže doktorka Jelena Spasić za Nova.rs.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Spasić poziva građane da iskoriste priliku i zaštite se od koronavirusa:

Povezane vesti:

“Preporuka je da se primi vakcina a ovo je odlična prilika kad ste već u prolazu, da dođete da se vakcinišete”.

Red ispred punkta nije veliki, ali građana ima dovoljno da medicinsko osoblje u autobusu u kom se vrši vakcinacija nemaju vremena za odmor.

Građani prvo napolju upisuju svoje podatke, zatim ulaze na zadnja vrata autobusa i odlaze na razgovor sa doktorkom. Nakon toga odlaze do sedišta kod srednjih vrata autobusa gde dobijaju vakcinu i izlaze sa potvrdom o primljenoj vakcini.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

“Došla sam ovde zato što moram da se vakcinišem, iz ovog sam kraja. Lep je ambijent, opušta te”, kaže Gordana Milionković nakon vakcinacije.

Radnik obezbeđenja, kome je na Adi Ciganliji radno mesto, došao je u toku radnog vremena da primi vakcinu.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

“Vakcinisao bih se i ranije ali nisam imao vremena zbog posla”, kaže Predrag za Nova.rs.

Saša se sa druge strane dvoumio da li da primi vakcinu ili ne, a kako kaže za naš portal, prevagu je doneo mobilni punkt na Adi.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

“Ovde dolazim redovno. Danas sam prošetao i odlučio da se vakcinišem. Iskreno. Bio sam u situaciji da se pitam da li hoću ili neću, ali pošto sam video punkt odlučio sam”, kaže i dodaje da se nije pokajao.

Kako je vreme prolazilo, red ispred punkta je postojao sve veći, ali čekanje napolju, u prijatnom hladu nije trajalo više od 10 minuta. Svi koji žele da danas iskoriste vreme za šetnju i usput se vakcinišu Ada Ciganlija je pravo mesto.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare