U  jakom nevremenu praćenom pljuskovima i grmljavinom, koje je danas u popodnevnim satima zahvatilo Kragujevac, poplavljena je Služba hitne pomoći u tom gradu. U poplavi je uništena medicinska i zaštitna oprema koju lekari ove službe koriste za izlazak na teren. Šteta se još uvek procenjuje.

 

Bujična poplava izazvana jakim pljuskom prodrla je u podrumske prostorije Službe hitne pomoći i zahvatila radionicu i prostorije u kojima se nalazi medicinska terenska oprema. Zaposleni u Hitnoj pomoći za portal Nova.rs objašnjavaju da je voda nadošla u veoma kratkom roku i da nije bilo vremena da se spašava oprema. Ekipe vatrogasno-spasilačke brigade ispumpavale su vodu iz podrumskih prostorija duže od dva sata. Razmere materijalne  štete još uvek nisu poznate.

Doktorka Slađana Vlajović, izjavila je našem portalu da je voda nadošla za manje od 10 minuta i da je prisebnošću dežurnog medicinskog osoblja odmah isključena struja, kako ne bi došlo do težih posledica. Ona je navela da je voda prodrla u prostorije u kojima se nalaze kasete sa uniformama zaposlenih i da je u poplavi uništena terenske oprema lekara i medicinskih tehničara, kao i zaštitna kovid oprema. Služba hitne pomoći je svoj rad, navodi dr Vlajović, odmah preusmerila na agregat, pa su i tokom poplave, dežurni lekari radili na prijemu poziva pacijenata i upućivanju ekipa na teren. Jako nevreme praćeno pljuskovima, grmljavinom i gradom veličine graška, zahvatilo je Kragujevac i okolinu oko 17 sati. Na ulicama se zadržavala voda, pa se saobraćaj otežano odvijao.

Foto: Nova.rs

Prema informacijama iz Meteorološke stanice, u Kragujevcu je danas palo 82,9 litara po metru kvadratnom, što je, kako su naveli, drugi maksimalno izmereni rezultat od kada se mere padavine.

Najveća količina padavina zabeležena je tokom poplava ’99. kada je po metru kvadratnom palo 87 litara, rečeno je našem portalu.

U Radarskom centru na Bešnjaji, potvrđeno nam je, da je sa protivgradsnih stanica u Kraljevu, Jagodini i na području Šumadije u gradonosne oblake ispaljeno preko 170 raketa.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare