Građani su odluku Vlade Srbije da poveća cenu PCR testa na lični zahtev sa 6.000 na 9.000 dinara ocenili kao suludu, strašnu i sramotnu. Iako su saglasni da je u pitanju "udaranje po džepu", neki smatraju da će to smanjiti broj onih koji se testiraju, dok drugi misle da će oni koji moraju da se testiraju to uraditi bez obzira na cenu.

„Čula sam da su povećali cenu testa za 3.000, mislim da je to stvarno sramota s obzirom da većina građana ne radi ili ne radi kao što su do sada radili“, kaže za Nova.rs Vedrana.

S obzirom na to da živi sa majkom i decom, ako bude bilo potrebno da uradi PCR test, kaže da će morati, bez obzira na cenu.

Poručuje da bi testovi trebalo da budu nešto što je besplatno i dostpuno svima.

Beograđanka Brankica takođe smatra da je cena PCR testiranja na lični zahtev visoka, ali da testovi ne bi trebalo da budu besplatni već do 4.000 dinara.

#related-news_0

„Mislim da onog ko želi da se testira cena neće sprečiti. Smatram da se prvenstveno testiraju ljudi koji moraju, kojima je to uslov da putuju negde“, kaže ona.

Ivana kaže da je u toku trenutne epidemiološke situacije suludo građane opterećivati dodatnim troškovima.

„To će svakako uticati na ljude da se manje testiraju jer neće imati finasija da to urade a onda će strahovati da izađu napolje jer neće znati da li su zaraženi“, kaže ona i poručuje da „sve ovo previše utiče na psihološko stanje građana.

U toku razgovora sa građanima, nismo sreli ni jednu osobu koja povećanje cene PCR testa smatra opravdanim, ali je bilo onih koji su pokazali indiferentnost prema ceni.

„Nije važno koliko košta, bitno da je negativan“, odgovorio nam je prolazik koji nije želeo da stane pred kameru.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar