VIDEO Bunili se zbog divlje gradnje, pa pretučeni na ulici

Društvo 20. jan. 202114:05 > 14:16
Podeli:
Foto: Printscreen/Facebook/Bitka za Kosutnjak

Inicijativa "Ne davimo Beograd" zatražila je od policije i nadležnih inspekcija da zaštite porodicu Ljuba, koja se zbog ukazivanja na ugrožavanje javne površine u Rakovici i nelegalnu seču stabla, kako tvrde iz te porodice, našla na udaru investitora.

Porodica Ljuba je, kako se vidi na snimku objavljen u Fejsbuk grupi „Bitka za Koštunjak“, u noći između utorka i srede primetila grupu ljudi koja pokušava da iseče veliko drvo na javnoj površini u ulici Marička, u Rakovici.

Pozvali su policiju, kako prenosi „Ne davimo Beograd“, i pokušali da ih u tome spreče i da seču snime, ali su im oteli telefone, pretili im i fizički nasrtali na njih.

„Policija je izašla na lice mesta, a očekujemo da dalje delovanje nadležnih službi zaštiti i gradjane koji ukazuju na probleme i ugroženo stablo i zelene površine i tako pošalje jasnu poruku da niko nije iznad zakona“, dodaje se u saopštenju.

Inicijativa je nakon tog događaja upitala da li u Srbiji važe zakoni ili oni prestaju kada se pojavi finansijski interes investitora, „pa je onda dozvoljeno i graditi bez dozvole i uništavati zelene površine, a očigledno i pretiti, zastrašivati i fizički nasrtati na ljude koji se sa otimačinom ne slažu i neće da ćute“.

„Beograd je postao poprište svakodnevne otimačine javnih i prirodnih dobara koje podobni investitori, uz saučešništvo vlasti, privode svom partikularnom interesu, ostvarivanju profita“, poručuje „Ne davimo Beograd“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

 

 

Komentari

Vaš komentar