Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković u izjavi za Nova.rs kaže da je šokirana nakon što je jutros jedna osoba ubijena, a najmanje petoro đaka povređeno u pucnjavi koja se dogodila u jednoj osnovnoj školi na Vračaru.

„Slučajno sam tuda prolazila između pola 9 i 20 do 9 i videla sam da se nešto dešava. Bila je policija, Videla sam učenike osnovne škole na raskrsnici, uplakane“, kaže Janković.

Dodaje da smo postali zemlja u kojoj se sve ono što smo slušali na vestima da se dešava u Americi, sada je to kod nas.

„Malo nam je trebalo da ti nemili događaji dođu do naših škola. Još uvek nemam sve detalje. Šokirana sam, ovo je velika tragedija“, kaže Janković.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo kako su preneli mediji osumnjičen za pucnjavu je dečak (14), koji je pucao u svoju bivšu učiteljicu i čuvara škole.

Policija je uputila sve raspoložive patrole, odmah izašla na teren i uhapsila osumnjičenog maloletnika, učenika sedmog razreda, koji je, kako se sumnja, iz očevog pištolja ispalio više hitaca u pravcu učenika i obezbeđenja ove škole.

BONUS VIDEO: Direktor Urgentnog centra o stanju povređenih u pucnjavi u školi na Vračaru: Svi su u operacionim salama, završena je operacija jedne učenice