Foto: NOVA S

Na pitanja da li manje verujuemo Kriznom štabu, zašto mu manje verujemo, i kome onda da verujemo ako ne verujemo njemu, gde je nestala lekarska etika i da li politika ima veze sa lekarskom etikom, u emisiji "Među nama" odgovarala je Vesna Jovanović, bivša direktorka Lekarske komore Srbije.

Jovanović je jedna od, sad već više od 1.500 lekara, potpisnika apela neformalne grupe „Ujedinjeni protiv kovida“ koja zahteva hitnu smenu Kriznog štaba u borbi protiv koronavirusa.

„Ni na koji način nisam učestvovala u organizaciji i u osmišljavanju same te ideje, da sam drugog ili trećeg dana priključila kad sam videla da to vode mlade kolege sa mog Instituta za ortopedske bolesti na Banjici, bila sam na neki način i ponosna zbog toga. Zaista mislim da je ideja potpuno poštena, sa dobrim namerama „, rekla je ona govoreći o zahtevu za smenu Kriznog štaba.

Naglasila je da mi u stavari ne znamo šta je Krizni štab, da li je to štab za upravljanje vanrednim situacijama iz marta meseca „pa ga mi od milja zovemo krizni“, da li je je on formalno ili neformalno telo.

„Mi o Kriznom štabu znamo samo iz konferencija za medije u tri sata“, rekla je ona i objasnila da bi trebalo da se zna kakva je njegova struktura i ko njega vodi.

Kako je rekla, promblem je i tome što su članovi takozvanog Kriznog štaba, često iznosili kontraverzne izjave.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar