Foto: Printscreen/X/Stevanović Vladimir

Na društvenim mrežama pojavio se snimak iz ulice Kneza Miloša Beograda na kojem se vide automobili koji proklizavaju po putu zbog poledice.

Kako se vidi na videu koji je objavljen na društvenoj mreži X, na delu Ulice kneza Miloša, iznad auto-puta Beograd-Niš, došlo je i do saobraćajne nezgode jer je put bio veoma klizav. Na snimku se vidi da auotmobili proklizavaju i ne uspevaju da zakoče.

Nekoliko automobila stoji na auto-putu, okrenuti poprečno.

Dva dana pre nego što je snimak nastao, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da su putevi prohodni.

PROČITAJTE JOŠ

„Temperatura je bila od plus šest do minus tri, što sada izaziva stvaranje poledice. Tokom dana posuli smo oko 400 tona industrijske soli i 200 tona mešavine“, rekao je Vesić.

On je u ponedeljak rekao da će tokom noći radnike gradskih službi imati „veliki posao“.

„Radnike dežurnih gradskih službi noćas očekuje veliki posao, budući da je potrebno nastaviti sa posipanjem soli jer se stvara poledica, a kako su ulice očišćene može da se dogodi da vozači, naročito neiskusniji, ne primete led i zbog toga može doći do saobraćajnih nezgoda. Apelujem na sve vozače, posebno neiskusnije, da ne koriste automobile bez preke potrebe. Upravo zbog toga će JKP ‘Beograd put’ preventivno sipati so kako bi ‘razbili’ led gde god je to moguće“, istakao je Vesić.

BONUS VIDEO Poledica puni čekaonice na ortopediji – mogu li i od koga povređeni da traže odštetu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare