Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC; Tanjug Sava Radovanović

Nakon što su ranije pojedini Beograđani ukazali da su parking mesta ispred Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj okupirana od strane javnih preduzeća i republički organi, a o čemu je pisala Nova.rs, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas je reagovao i vratio građanima 42 mesta koja su do sada bila rezervisana za državne organe.

Do sada situacija je bila takva da su roditelji koji su dovodili svoju decu u ovu bolnici ispred te zdravstvene ustanove imali samo, kako je već pisala Nova.rs, desetak parking mesta, dok su ostala bila rezervisana za vozila Telekoma Srbije, Kancelarije za IT, Amabsade Rusije u Beogradu i republičke organe.

„Ako dete morate da povedete u bolnicu srećno sa parkingom“, bila je poruka jednog Beograđanina na ovaj problem, a danas je stigla reakcija i Gorana Vesića, koji je odlučio da vrati parking mesta građanima.

Vesić je ovom prilikom istakao kako nije normalno da na mestu na kojem roditelji dovoze bolesnu decu iz čitave Srbije, državni organi „okupiraju“ veliku većinu parking mesta za ljude koji, kako je rekao, sede po kancelarijama. Zamenik gradonačelnika Beograda je precizirao da je do sada od ukupno 62 mesta građanima na raspolaganju bilo svega sedam, a da će nakon ove intervencije državni organi imati 20, a građani 62 mesta.

Foto: TANJUG/ PREDRAG MITIC

„Pre nekoliko dana moji pratioci na ‘Tik toku’ i drugim društvenim mrežama ukazali su mi na problem sa parkiranjem ispred Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj. Ovde je neko ‘iscrtao’ 42 parking-mesta i rezervisao za državne organe i preduzeća, a svega sedam ostavio na raspolaganju građanima koji ovde dovode decu na lečenje. U ‘Tiršovu’ dolaze roditelji iz čitave Srbije, čija deca su nažalost bolesna. Zbog toga sam odmah reagovao i u petak naložio da se ukinu sva rezervisana mesta sa državne organe, što se danas sprovodi u delo“, rekao je Vesić, a prenosi Beoinfo.

Zamenik gradonačelnika je istakao kako će roditelji sada imati manje problema sa traženjem parkinga i ocenio da je dosadašnja raspodela mesta bila klasični primer bahatog ponašanja.

Foto: TANJUG/ PREDRAG MITIC

„Videli smo kako izgleda kada neko ko sedi po kancelarijama ne razmišlja o tome da je ogromna većina parking mesta rezervisana za državne organe, umesto za roditelje sa decom kojoj je potrebna lekarska pomoć. Zbog toga sam odmah reagovao i izvinjavam se Beograđankama i Beograđanima, kao i ljudima iz drugih delova Srbije, koji su ovde imali problema sa nalaženjem mesta za parkiranje“, rekao je Vesić i dodao:

„Danas se sve vraća o u normalno stanje, sva parking mesta su za građane, a državni i drugi organi neka se snađu na drugi način.“

Bonus video – Anketa parkiranje u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare