Goran Vesić Foto:TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIĆ

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je danas povodom karikature Dušana Petričića na kojoj je prikazana i voditeljka TV Pink Jovana Jeremić i koja je trebalo da bude objavljena u dnevnim novinama Nova, ali je odlukom kolegijuma povučena, trebalo da reaguje i poverenica za ravnopravnost polova Brankica Janković.

„Ne bih nikoga da učim njegovom poslu, ali mislim da je poverenica morala da reaguje. Ta karikatura predstavlja mizoginiju i poniženje je za sve žene“, rekao je Vesić.

On je dodao da je poverenica Janković „verovatno kalkulisala“ jer, kako je rekao, „svi koji dignu glas“ budu izviždani i pomenuti na građanskim protestima, pa je verovatno to želela da izbegne.

Portal Nova.rs i novine Nova nisu objavile karikaturu stalnog saradnika Dušana Petričića koji je naveo da će zbog toga prekinuti saradnju sa listom.

Glavni urednik Mihailo Jovićević je juče saopštio da je to bila njegova odluka, dok je televizija N1 prenela da je Petričić u petak uveče objavio da će zbog ovoga prekinuti saradnju sa listom.

„Poruku ove (Petričićeve) karikature sam shvatio: nije normalno da živimo u zemlji u kojoj predsednik bira novinare koji će ga intervjuisati (a bira svaki put kad odbije intervju za medije United media), a kada ih bira ovako kako ih bira, onda je šteta dvostruka“, napisao je Jovićević i dodao da je svaki intervju s Vučićem, „naročito oni koji se događaju na TV Pink, sa Jovanom Jeremić u glavnoj ulozi, dokaz u prilog toj tezi“.

PROČITAJTE JOŠ:

Jovićević je izneo da smatra „da bi ovakav (Petričićev) karikaturalni pristup prezentovanju ženskog tela predstavljao korak unazad za Novu“ i da je taj prikaz „pogrešan, kontraproduktivan i, na koncu – suprotan uredjivačkoj politici ovog medija“.

On je naveo da je u razgovoru s Petričićem, pošto je poslao ovonedeljnu karikaturu, pokušao da iznese argumente da bi objavljivanje bilo suprotno uređivačkoj politici „Nove“.

Kazao je i da je Petričić saslušao njegove argumente, te da se „nije složio sa njima“, piše na portalu Nova.rs.

BONUS VIDEO: Koliko košta nova stranka? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare