Goran Vesic
Goran Vesić Foto:FoNet/Milica Vučković

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će tokom 2022. grad izaći s planom i rešiti problem kanalizacije i vodovoda u naselju Resnik, u beogradskoj opštini Rakovica.

Kako je preneo portal Beoinfo, Vesić je tokom obilaska tog naselja svojom „Pokretnom kancelarijom“, rekao da tu postoji dosta „neuslovne kanalizacije“ i dodao da su Direkcija za gradjevinsko zemljište i JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ dobili nalog da urade projekte za rešavanje tog problema.

Pročitajte još...

„U medjuvremenu ćemo reagovati na nekoliko problema gde ljudi nemaju vodu ili imaju slab pritisak jer su stare cevi te će ekipe vodovoda sa predstavnicima opštine Rakovica izaći i rešavati problem“, rekao je Vesić.

On je kazao i da je u planu nastavak uredjenja Resničkog jezera. Kako je rekao, za nastavak druge faze čeka se dobijanje sredstava sledeće godine.

„Ovo će biti turistička atrakcija u Resniku i može da postane nova Ada Ciganlija“, ocenio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je dodao i da je raspisan tender za rekonstrukciju vodovodne mreže u Ulici 13. oktobra, kao i da je u planu uredjenje vodotokova na teritoriji Resnika, pre svega Sikiljevačkog potoka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare