Goran Vesić Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji kanalizaciono-crpne stanice Кrnjača 2 u naselju Кrnjača i ocenio da počinje izgradnja kanalizacione mreže na levoj obali Dunava, saopštio je Beoinfo.

Vesić je rekao da je završetak radova na izgradnji ove kanalizaciono- crpne stanice, sa dve podzemne i jednom nadzemnom etažom, planiran za mart sledeće godine.

Najavio je i da će do kraja septembra ili početka oktobra biti raspisan tender za izgradnju 90 kilometara nedostajuće kanalizacione mreže na levoj obali Dunava i postrojenja za preradu otpadnih voda.

„Prema ugovoru sa Evropskom investicionom bankom, do decembra ćemo izabrati izvođača koji će početi s radovima, i tako će skoro 80.000 stanovnika ovog dela grada konačno dobiti kanalizaciju“, istakao je Vesić.

Podsetio je da sledeće godine počinje izgradnja novog mosta preko Dunava kod Ade Huje, kao i da će se na prostoru površine od 11 hektara, pored stadiona „Borča“, graditi novi sportski centar sa otvorenim i zatvorenim bazenima.

„Osim toga, opredelili smo lokaciju za izgradnju gimnazije, tako da leva obala Dunava konačno ima adekvatnu pažnju Grada, a sve to se dogodilo u poslednjih sedam godina“, poručio je Vesić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare