Foto:TANJUG/ BEOINFO/ PREDRAG MITIC

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će tokom naredne nedelje kada se očekuje pad temperatura elektrane grejati tokom 24 sata. Vesić je danas održao sastanak sa predstavnicima Sekretarijata za energetiku i JKP „Beogradske elektrane”.

„Na sastanku sam dao nalog JKP ‘Beogradske elektrane’, na predlog Sekretarijata za energetiku, da se u skladu sa važećim gradskim propisima pripreme za 24-satno grejanje tokom naredne nedelje. Konstatovano je da Beogradske elektrane imaju dovoljno energenata i da sistem radi nesmetano“ rekao je Vesić posle sastanka, a prenosi Beoinfo.

On je naveo da je na osnovu današnje, zvanične prognoze RHMZ početak 24-satnog rada elektrana utorak, 26. januara, kao i da će taj način rada trajati tri dana, do petka, 29. januara.

„Na osnovu važećih gradskih propisa ‘Beogradske elektrane’ greju čitavu noć kada je temperatura u 18 sati niža od jedan stepen kao i kada je temperatura istog dana između 22 –  06 sati ispod nule. Prognoze RHZM dobijamo svaki dan u 7 i 18 sati i ukoliko bude bilo kakvih promena reagovaćemo balogovremeno, kao i uvek“ istakao je Vesić.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar