Goran Vesić Foto:Beoinfo

Sistem parking senzora počeo je sa radom na opštini Stari grad, na čijoj teritoriji je postavljeno 1.800 tih uređaja, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, naglasivši da sada u glavnom gradu ima ukupno 5.500 parking senzora u opštinama Vračar, Savski venac i Stari grad.

Vesić je istakao da je postavljeno ukupno 85 tabli na raskrsnicama, pa će vozači lako doći do informacije o slobodnim mestima u određenim ulicama, kao i da mogu da izaberu parking-mesto uz pomoć besplatne aplikacije Parking servisa, do kojeg će ga aplikacija navoditi, saopštila je gradska uprava.

„Na ovaj način ne pokazujemo samo da Beograd postaje ‘pametni grad’, već građanima omogućujemo usluge koje se ne mogu dobiti u mnogim evropskim gradovima“, ocenio je Vesić.

Iz Sekretarijata za saobraćaj stigla informacija da se parking-mesto u najužem centru grada u proseku traži oko 30 minuta, rekao je Vesić, tvrdeći da će i instalacijom senzora to vreme značajno biti skraćeno, uz smanjenje potrošnje goriva i smanjenje zagađenja.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)