Foto: BEOINFO/ PREDRAG MITIC

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji nove autobuske stanice na Novom Beogradu koji će, kao je rekao, biti završeni do kraja sledeće godine.

„Grad Beograd skoro 50 godina pokušava da izgradi novu autobusku stanicu. Toliko je vremena prošlo od 70-ih godina prošlog veka kada je ovaj prostor određen za novu autobusku stanicu i nikako da je dobijemo“, rekao je Vesić.

Dodao da se i tada, pre 50 godina, znalo da autobuska stanica u starom delu grada nije uslovna, nema dovoljno kapaciteta za sve autobuse, zagušuje saobraćaj i nema upotrebnu dozvolu.

Pojasnio je da će nova autobuska stanica biti integrisana sa železničkom stanicom Novi Beograd i da će zajedno činiti jedinstvenu celinu.

Naveo je da će nova autobuska stanica imati 42 odlazna i 20 dolaznih perona, kao i 18 perona za turističke autobuse koji će, dodao je, prvi put polaziti sa autobuske stanice, a ne iz različitih delova grada.

Imaće, dodao je, staničnu zgradu površine 25.000 kvadratnih metara u kojoj će biti svi sadržaji neophodni putnicima – restorani, kafići, banke…

Takođe, rekao je da će nova autobuska stanica imati i garažu sa više od 200 parking mesta, veliku taksi stanicu i stanični trg.

„Konačno će Beograd dobiti autobusku stanicu koja će biti u skladu sa svim standardima“, rekao je Vesić i dodao da će na ovaj način saobraćajno biti rasterećen stari deo grada, posebno Bulevar vojvode Mišića.

Vesić je podsetio da se autobuska stanica gradi kroz javno – privatno partnerstvo Grada Beograda i kompanije BAS i dodao da će u njoj biti smešten i Centar za upravljanje saobraćajem grada Beograda.

Zamenik gradonačelnika je zahvalio partnerima iz kompanije BAS koji, kako kaze, vredno rade na novoj autobuskoj stanici.

„Ovo je zajednički projekat, mi smo dali zemlju i gradimo okolnu infrastrukturu, a oni autobusku stanicu i ovo je primer kako jedna privatna kompanija može zajedno sa Skupštinom grada da uradi nešto dobro za sve građane prestonice“, rekao je Vesić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare