Goran Vesić. Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će u glavnom gradu ponovo biti pokrenuto otvaranje vakcinalnih punktova u tržnim centrima i dodao da će u narednih nekoliko dana biti objavljeno gde će sve biti otvoreni.

Vesić je za Tanjug precizirao da je u Beogradu, zaključno sa jučerašnjim danom, vakcinisano 803.709 osoba što je 57,94 odsto punoletne populacije, revakcinisano 773.391 osoba ili 55,79 odsto punoletnih, dok je trećom dozom vakcinisano 153.404, to jest 11,07 odsto punoletne populacije.

„Do sada je u Beogradu utrošeno više od 1.730.000 vakcina tako da, što se Beograda tiče, najbolji smo region u Srbiji kada je reč o imunizaciji protiv korona virusa, ali to nije dovoljno. Neophodno je da vakcinacijom obuhvatimo oko 70 odsto stanovništva kako bi Beograd bio suštinski zaštićen“, istakao je Vesić.

Naveo je da vakcinacija protiv gripa kreće od prvog oktobra što će građani takođe moći da obave u svojim domovima zdravlja i dodao da će vakcinaciju protiv gripa raditi isti ljudi koji sprovode vakcinaciju protiv Kovida 19 tako da će građani moći da iskoriste priliku i da se vakcinišu.

„Ponovo ćemo pokrenuti otvaranje vakcinalnih punktova u tržnim centrima. Objavićemo u narednih nekoliko dana gde ćemo ih sve otvoriti kako bi omogućili da građani tu gde dolaze mogu lakše i brže da se vakcinišu jer je to očigledno jedini put da izađemo iz ove situacije“, dodao je Vesić.

BONUS VIDEO: Pokretna kancelarija Gorana Vesića

Komentari

Svi komentari (0)