Foto: Nova.rs, N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ili nema ispravne informacije ili namerno pokušava da uruši ugled gradskog prevoznika "Laste", s obzirom da je jutros na TV "Hepi" javno slagao rekavši da ovaj prevoznik nije obavio 263 polaska. Istina je, međutim, značajno drugačija.

Šta se desilo?

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić iznenadio je mnoge kada je rekao da prevozniku „Lasta“ preti raskid ugovora s gradom, budući da 16. i 17. maja nije ostvarila preko 250 polazaka. U firmi su svi šokirani, a zvaničnim dokumentom dematovali su Vesića tvrdeći da je u pitanju značajno manji broj polazaka. Nije jasno zbog čega Vesić krivotvori informacije i koji je pravi razlog napada na poznatog prevoznika koji ima dugogodišnju saradnju s Beogradom.

Vesić je naglasio da „Lasti“ preti raskid ugovora zbog brojnih izostanaka polazaka autobuskih linija. Precizirajući o čemu se radi, Vesić je rekao da je utvrđeno da Lasta na prigradskim i lokalnim linijama 16. maja nije ostvarila bez obrazloženja 129 polazaka, a 17. maja još 134 polazaka prigradskih linija.

„Takvo Lastino ponašanje je nedopustivo, a to se posebno odrazilo na kvalitet prevoza u Mladenovcu gde su se stvarala velike gužve. Grad Beograd uredno plaća svaki kilometar koji prevezu, pa će i oni da poštuju svoje obaveze. Zato su dobili poslednje upozorenje pred raskid ugovora“, podvukao je Vesić.

Vesić je ovo javno izgovorio i prema rečima direktora “Laste” Vladana Sekulića šokirao celu firmu, ali „tihi rat“ najpre je krenuo iz Gradske uprave Beograda, konkretno Sekretarijata za javni prevoz.

Izvor: beograd.rs

Ovaj deo uprave zamerio je „Lasti“ što nije održala značajan broj polazaka na prigradskim i lokalnim linijama. U zvaničnom saopštenju naveli su koliko linija u pomenute dva dana nije saobraćalo, te naznačili da u što kraćem roku odgovore pisanim putem koji su razlozi u pitanju. Nije se dugo čekalo na odgovor “Laste”, u kojem je poznati prevoznik demantovao Sekretarijat, a time i zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

„Kada je reč o 16. maju, 12 vožnji nije održano usled tehničke neispravnosti vozila, dok je 127 polazaka održano sa vozilima koja su imala problem sa DC uređajima. Za dan 17. maj, nije održano samo 20 polazaka“, navodi se odgovoru „Laste“ Upravi grada, a u koji je Nova.rs imala uvid.

Izvor: beograd.rs

Odgovor „Laste“ implicira da je Vesić za čak 13 puta povećao broj slučajeva u kojima nije došlo do prevoza putnika. Očigledno su u pitanju ili rđave informacije ili loše namer. Naš portal kontaktirao je generalnog direktora „Laste“ Vladana Sekulića koji nije hteo da komentariše ove navode Vesića, ali je kratko rekao da je „šokiran“.

„Šokiran sam ovim izjavama Gorana Vesića, ali mi ćemo se obratiti zvaničnim saopštenjem o tome. Toliko za sada“, kratko je rekao za Nova.rs Sekulić. Pored ovih optužbi zamenika gradonačelnika, pritisci na prevoznika „Lasta“ traju već duže vreme.

Kako naš portal nezvanično saznaje, Grad Beograd praktično je nametnuo firmi da ima noćne polaske koji se ne mogu pravdati nikakvih ekonomskih motivima. Ovakvim vožnjama „Lasta“ posluje u minusu, zbog čega se postavlja pitanje kakav je interes prestonice da umanjuje prihode. Da „Lasta“ nije miljenik Grada, potvrđuje i podatak da su poslednjih godina ostali bez značajnog broja linija, a jedna od njih je linija za Obrenovac koja je dodeljena prevozniku „Strela“ Ub.

Bonus video: Goran Vesić obmanuo žitelje naselja Trešnja

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare