Goran Vesić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs
Goran Vesić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da na ulicama glavnog grada neće biti proslava za Novu godinu, ali da će biti organizovani koncerti koje će građani moći da gledaju putem pojedinih televizijskih programa.

„Ove godine neće biti organizovana tradicionalna manifestacija za decu ispred Hrama Svetog Save ‘Božićno seoce’. Isto tako neće biti ni onih kućica u centru grada, ali ćemo obezbediti da preko nekih televizija bude prenos dočeka Nove godine. Organizovaćemo jedan zanimljiv program na nekoliko lokacija gde će, između ostalog, mladi muzičari pevati pesme o Beogradu, ali bez publike. Imaćemo i vatromet u ponoć, ali neće biti masovnih okupljanja“ rekao je Vesić, a prenosi Beoinfo.

On je dodao da poštovanje mera može dobro da funkcioniše, a to pokazuje mali broj zaraženih u školama i vrtićima.

„Suština je da je zaštitimo naš zdravstveni sitem. Pokazalo se da uspevamo da izdržimo i ovaj talas. Beogradsku arenu smo stavili u funkciju sa 510 kreveta i 215 kiseoničkih mesta, to nije bilo moguće ni u prvom ni u drugom talasu. Do 1. decembra će biti završena kovod bolnica u Batajnici sa 1.000 kreveta. Samo u Beogradu ćemo imati 1.510 novih mesta, nezavisno od postojećih kapaciteta. I time ćemo omogućiti drugim bolnicima da mogu da rade i sa drugim pacijentima“ ukazao je Vesić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare