Veran Matić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

“Nezahvalno je tumačiti šta se događa u RTS-u u odnosu na centre moći i zašto upravo sada. Većina članova sadašnjeg Upravnog odbora je reizabrala Dragana Bujoševića pre dve godine tako da je logično da su svih ovih godina upoznati sa načinom finansijskog poslovanja RTS-a”, kaže u razgovoru za Danas Veran Matić, član Radne grupe za bezbednost novinara i predsednik ANEM-a, upitan zašto je baš sada otvorena afera sa navodnim finansijskim malverzacijama na Javnom servisu.

Sagovornik Danasa ističe da godinama unazad postoji tenzija između generalnog direktora i predsednika Upravnog odbora RTS.

„Svojevremeno se taj sukob odigravao tokom Bujoševićevog reizbora (koji je zbog toga izabran tek iz trećeg puta), a sada je eskalirao zbog finansija. Većina članova sadašnjeg UO je reizabrala Bujoševića pre dve godine. Tim pre deluje čudno kako su i zašto iscureli ovi dokumenti koji bacaju novo svetlo na način poslovanja republičkog javnog medijskog servisa. Vreme će pokazati da li će ono što se dešava okončati na nivou sukoba predsednika i jednog novog člana Upravnog odbora (koji se za sada jedini oglašavaju u javnosti) sa menadžmentom RTS-a ili je ovo samo uvod u nešto veće što će tek uslediti“, kaže Matić.

Prema njegovim rečima, kakav god da bude bio krajnji ishod, više ništa neće biti kao pre nego što su „iscurele“ sve ove cifre, angažmani i aranžmani. Ali, dodaje, na žalost, to neće doneti nikakav novi kvalitet.

PROČITAJTE JOŠ

Opširnije pročitajte na portalu Danas.

BONUS VIDEO Ne stišava se bura: Policija proverava, čelnici RTS tvrde da su čisti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar