Foto: ius.bg.ac.rs

U konkurenciji od 378 svetskih univerziteta, studenti Pravnog fakulteta u Beogradu zauzeli su drugo mesto na prestižnom takmičenju "Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot" koje se tradicionalno održalo u Beču, ove godine od 31. marta do 6. aprila. Prvo mesto osvojio je Univerzitet u Beču.

Marko Došlić koji je predstavljao tim u finalu dobio je nagradu za jednog od najboljih govornika na takmičenju (Honorable Mention). Beogradski tim dobio je i nagradu za jednu od najboljih tužbi (Honorable Mention for Claimant Memorandum) za pisani deo takmičenja.

Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu predstavljali su studenti četvrte godine osnovnih studija: Ana Kadović, Kristijan Nikolić, Marko Došlić, Nađa Mirković, Natalija Stefanović, Stefan Dobraš, kao i Fani Spalević, student master studija, pod mentorstvom  doc. dr. Milene Đorđević i prof. dr. Vladimira Pavića, a uz pomoć Marije Ralević.

Foto: ius.bg.ac.rs

Još krajem februara tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu izborio se za treće mesto na AIA-Cam Pre-Moot-u održanom na Roma Tre Univerzitetu u Rimu.

PROČITAJTE JOŠ

Svojim usmenim izlaganjima i poznavanjem arbitraže i međunarodnog privrednog prava, naši studenti impresionirali su kako najzahtevnije među arbitrima, tako i druge takmičare – svoje kolege iz preostalih četrnaest takmičarskih timova iz osam zemalja, čemu posebno svedoči činjenica da su drugoplasirani (Univerzitet Bokoni, Italija) i prvoplasirani tim (Univerzitet u Sen Galenu, Švajcarska) takmičenje završili ispred naših studenata za svega nekoliko bodova na pripremnim takmičenjima,

Pogledajte kako je izgledalo finale:

****

BONUS VIDEO: Školarina veća za 60 hiljada: Studenti arhitekture blokirali fakultet

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar