Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Sindikati zaposlenih u vrtićima traže da se zbog nepovoljne epidemiološke situacije obdaništima omogući da budu zatvorena od 14. do 18. februara. Ovakva odluka o produženom raspustu, već je doneta za đake i zaposlene u osnovnim i srednjim školama.

Samostalni sindikat predškolskog obrazovanja i vaspitanja Granski sindikat prosvetnih radnika Nezavisnost zatražili su od Kriznog štaba, ministra prosvete Branka Ružića i premijerke Ane Brnabić,  da se, zbog celokupne situacije u vrtićima i povećanog broja obolelih, predškolske ustanove zatvore od 14. do 18. februara.

„Smatramo da bi se u skladu sa školskim kalendarom 2021/2022 i postojećom epidemiološkom situacijom, stvorila mogućnost da se obavi dodatna dezinfekcija prostora. Na taj način bi se napravio epidemiološki rez i doprinelo smanjenju broja obolelih u predškolskim ustanovama, odnmor i predah zbog stresa uzrokovanog isloženosti zbog rada u punom obimu, u uslovima epidemiološke situacije i više krugova zaražavanja. Naglašavamo da nam je od izuzetne važnosti zdravlje dece i zaposlenih“, zaključuje se u dopisu.

Bonus video: Petina dece u vrtićima ne dobija adekvatne obroke

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare