Podeli
Foto:Tanjug/Michael Kappeler/dpa via AP

U Valjevu je laboratorijski je potvrđeno još šest novih slučajeva pozitivnih na virus korona, dok u drugim opštinama Kolubarskog okruga - Ljigu, Mionici, Osečina, Ub, Lajkovac, nema novozaraženih, pokazuju podaci lokalnog Zavoda za javno zdravlje.

Kako je ukazao Štab za vanredne situacije u gradu na Kolubari, i dalje se u odnosu na prethodni dan beleži povećan broj pregleda sumnjivih, verovatnih i/ili laboratorijski potvrđenih novoobolelih osoba u kovid ambulantama.

Povećan je i broj obolelih na hospitalizaciji, kao i u kućnoj izolaciji, ali i osoba koji su u kućnoj samoizolaciji jer su bili u kontaktu sa zaraženima.

U kovid ambulanti Dona zdravlja Valjevo pregledano je 100 osoba sa respiratornim infekcijama, uzeto 44 brisa, a radi i kovid dečija ambulanta.

U Prijemno urgentnom centru Opšte bolnice Valjevo pregledano je 12 sumnjivih i/ili verovatnih slučajeva na virus korona, a dva pacijenta su primljena na bolničko lečenje, dok je uzeto sedam briseva.

Na hospitalizaciji je ukupno 12 kovid pozitivnih osoba, dok se u kućnim uslovima leči 86.

U Zavodu za javno zdravlje istražuju se kontakti sa laboratorijski potvrđenim novoobolelim licima i prati tok epidemije, uzeto je 16 briseva, a u kućnoj samoizolaciji, kao potvrđeni kontakti, nalazi se oko 150 osoba.

Ukupan broj laboratorijski potvrđenih obolelih od početka epidemije je 1.288, od čega je u drugom piku od juna do danas laboratorijski potvrđeno 1.093 obolelih osoba, više muškog, nego ženskog pola.

Štab za vanredne situacije upozorava da je novi talas epidemije započeo povećanjem broja laboratorisjki potvrđenih slučajeva i u tom smislu navodi da je od početka meseca oktobra uzeto 823 briseva.

Komentari

Vaš komentar