Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Mihailo Jovanović rekao je da je do sada u Srbiji dato 3.830.000 doza vakcina, od toga je 2.170.000 prvih doza, a 1.000.660 drugih doza, dok se 1.380.000 računa kao imunizovano.

Jovanović je naveo da ne postoji definicija kada se stiče kolektivni imunitet. Dodaje da je cilj da se prvo dođe do 50 posto imunizovanih iznad 18 godina, a onda da se imunizuje tri miliona građana.

„Vakcinacija se nastavlja odličnom dinamikom. Građanima je na raspolaganju kako žele da se vakcinišu, mogu da se prijave preko sajta e-uprave, ili da odu na punkt i da se vakcinišu bilo kojom vakcinom bez zakazivanja“, istakao je Jovanović, a prenosi RTS.

Dodao je da u Beogradu imamo 500.000 revakcinisanih, a tri grada prešlo je 50 posto vakcinisanig, pored Beograda je tu Niš i Užice.

Naveo je da ispod 20 posto vakcinisanih imaju gradovi Tutin, Novi Pazar, Žagubica, ali se i u njima radi s predsednicima opština i oni će vrlo brzo preći te procente.

„Stalna je komunikacija sa gradonačelnicama. Mobilne ekipe su na terenu i za one nepokretna. Potrebno je puno aktivnosti na terenu“, rekao je Jovanović.

Napomenuo je da je odličan rezultat vakcinacije u tržnim centrima. Trenutno se vakcinacija odvija u šest tržnih centara, a kako kaže, za nekoliko dana vakcinisano je 6.000 ljudi.

„Građani vole posle radnog vremena, da dođu da se vakcinišu, bez zakazivanja. Može da se bira vakcina“, naveo je Jovanović i najavio da se razmišlja o otvaranju dva punta za vakcinaciju u tržnim centrima Delta i Roda .

Prema njegovim rečima, hrabri to što opada broj hospitaliovanih, trenutno je oko 3.800 ljudi na bolničkom lečenju.

„Spustili smo brojke ispod 1.000 zarađenih dnevno, a težimo da se spustimo ispod 100“, naveo je Jovanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar