Foto: Printscreen Instagram/nikolina_pisek

Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) predaće u ponedeljak Vladi Srbije i premijerki Ani Brnabić peticiju sa 60.000 potpisa kojom se zahteva zabrana rijaliti programa u toku vanrednog stanja, saopštilo je danas to udruženje i za 13 časova najavilo performans isred zgrade Vlade u Nemanjinoj 11.

Peticijom se traži zabrana snimanja rijaliti programa uz obavezu da televizije sa nacionalnom frekvencijom u periodu, od 8 do 22 časa, emituju „minimum jedan sat naučno-obrazovnog programa, jedan sat kulturno-umetničkog programa, jedan sat dokumentarnog programa, pola sata programa za decu, pola sata programa za maloletnike“.

U saopštenju UZUZ-a se navodi da je tokom vanrednog stanja zabrana okupljanja važila za Skupštinu Srbije, da su građani zbog nepoštovanja mera bili hapšeni, a da je novinarima u jednom trenutku bila uskraćena mogućnost prisustvovanja redovnim konferencijama za štampu.

„Očigledno je da zabrana nije važila jedino za televizije Hepi i Pink u kojima je tokom pandemije bilo ulazaka učesnika. Peticijom se traži zabrana snimanja rijaliti programa u skladu sa postojećim važećim propisima“, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare