Užice: Smanjen broj pregleda i hospitalizovanih pacijenata

Društvo 19. avg 202011:26
Podeli:
hlorokin
Foto:EPA-EFE/Jose Jacome

U Opštoj bolnici u Užicu trenutno je hopsitalizovano 62 pacijenta, od kojih je kod 58 laboratorijski potvrđen virus korona, izjavila je danas za Tanjug direktorka bolnice Jelena Raković Radivojević, uz ocenu da je situacija bolja, ali da oprez i dalje mora postojati.

Pročitajte još:

Kako je navela, u bolnici je i devet pacijenata koji su na intenzivnoj nezi, od kojih su dva sa teškom kliničkom slikom na respiratoru, dok kod ostalih sedam pacijenata klinička slika nije toliko teška i zahtevaju anesteziloški nadzor.

U privremenoj kovid bolnici u Krčagovu, prema rečima dr Raković Radivojević, smeštena su 32 pacijenta, koji su svi suspektni i čekaju rezultate PCR testa.

Dr Raković Radivojević kaže da se smanjuje broj pacijenata koji dolazi na prve preglede u kovid ambulante Opšte bolnice u Užicu, smanjuje se i broj kontrolnih pregleda, takođe i hospitalizovanih pacijenata.

„Sve je mnogo bolje nego što je bilo do sada. Situacija se polako smiruje, ali je i dalje potrebno sprovoditi sve mere zaštite. Nema opuštanja. Situacija jeste bolja, ali oprez mora postojati“, kazala je Rakić Radivojević.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar