Užice: Posle skoka sa Starog mosta zaprosio devojku

Društvo 17. jul. 202122:11 > 22:43
Podeli:
Užice, tradicionalni visinski skokovi sa Starog železničkog mosta u Užicu, Stari železnički most, skokovi
Foto: REC Media

Tradicionalni skokovi sa Starog železničkog mosta u reku Đetinju održani su danas u Užicu. Učestvovalo je 20 takmičara a pobednik je Evald Krnić iz Tuzi kod Podgorice. Iako vreme nije išlo na ruku ni skakačima ni publici, ovogodišnje takmičenje biće upamćeno po jednom „da“ koje je izgovorila devojka Užičanina Igora Dragutinovića, koji ju je posle skoka zaprosio.

Ova manifestacija priređena je 29. put, jer zbog pandemije koronavirusa, prošle godine nije održana.

„Ja sam nov u ovom takmičenju, tek prošle godine sam profesionalno počeo da se bavim ovim sportom. Prva skakaona mi je bila u Mostaru, ali tamo nisam bio ni među prvih deset. Dobro da sam prošao bez povrede, posle toga sam u Sarajevu osvojio prvo mesto. Ove godine sam u Sloveniji bio drugi, a evo u Užicu prvi. Drago mi je što sam pobedio u ovom gradu u kome imam dosta prijatelja, ovde se osećam kao u svojoj kući“, rekao je Krnić posle proglašenja pobednika.

Drugo i treće mesto pripalo je Užičaima Ivanu Despotoviću i Draganu Miloviću. Među 19 momaka, u Užicu se u skokovima takmičila i jedna devojka, dvadesetsedmogodišnja Lana Marković iz Kraljeva.

Užice, tradicionalni visinski skokovi sa Starog železničkog mosta u Užicu, Stari železnički most, skokovi
Foto: REC Media

„Od desete godine se bavim olimpijskim skokovima u vodu, a od 2015. skačem visinske skokove. Krenula sam sa manjih visina, prvo u Višegradu a u Užicu sam već treći put. Učestvujem na svim takmičenjima u regionu i uživam u tome. Bila sam ove godine u Sloveniji, Novom Mestu, Mariboru, u Banjaluci. Najavljuju takmičenja i u Prijepolju, Jajcu, Sarajevu, tako da će ove godine biti dosta skakaonica za mene“, kaže Lana.

Skokove sa Starog železničkog mosta pratila je neprekidno kiša koja je počela sa prvim i završila sa poslednjim skokom. Takmičarima je nedostajala podrška užičke publike koja godinama u velikom broju prati ovu manifestaciju. Kiša ih je danas sprečila u tome. Organizatori su zadovoljni ovogodišnjinm takmičenjem i veruju da će iduće godine, kada budu i jubilarni 30. skokovi sve biti kao godinama unazad.

Užice, tradicionalni visinski skokovi sa Starog železničkog mosta u Užicu, Stari železnički most, skokovi
Foto: REC Media

„Zadovoljni smo odzivom skakača, imajući u vidu prošlogodišnju pauzu zbog korone. Takmičari su stigli iz Srbije, Crne Gore i BIH. Zbog epidemije ove godine nismo imali učesnike iz Slovenije, Norveške, Nemačke, Danske, ali očekujemo ih sledeće godine. Bilo je dobrih skokova ali loše vreme sprečilo je naše sugrađane da isprate takmičenje i bodre skakače. Najvažnije je da se niko nije povredio i da je sve prošlo kako treba“, kazao je direktor JP “Veliki park“ Branko Bogićević, inače dugogodišnji učesnik ovog takmičenja i višestruki pobednik u skokovima.

Iako nije sve proteklo po planu, pre svega zbog lošeg vremena, jedan događaj će ovogodišnje skokove ubeležiti u kategoriju posebnih. Jedan od učesnika, Igor Dragutinović, posle skoka, isplivao je iz Đetinje, klekao ispred svoje devojke i zaprosio je. Anđa je rekla „da“ , a prisutni Užičani i takmičari, nagradili su ih dugim aplauzom.

BONUS VIDEO: Skokovi sa Starog mosta u Užicu

Komentari

Vaš komentar