Aleksandar Obradović / Foto: Printscreen N1

Aleksandar Obradović, uzbunjivač iz Krušika, dobitnik je ovogodišnje Aprilske nagrade koju dodeljuje grad Šabac u kategoriji Razvoj demokratskih vrednosti i poštovanja ljudskih prava i sloboda. On će takođe postati počasni građanin Šapca a ključevi Grada biće mu uručeni na svečanosti u subotu 13. juna, objavio je list "Danas".

„Aleksandar Obradović, radnik valjevskog Krušika, uzbunjivač i nadasve hrabar čovek koji je uhapšen jer je ukazao na trgovinu oružjem u koju je umešan i otac ministra policije.

Svojim hrabrim postupkom i rešenošću da istraje u borbi za istinu, Aleksandar Obradović je probudio nadu u društvu Srbije.

Kako sam kaže: uhapšen je a da ništa nije ukrao, nikog nije prevario i ništa nije slagao, a sve što je rekao je istina za koju postoje dokazi.

Grad Šabac visoko ceni savestan postupak i nesebičnu borbu za istinu Aleksandra Obradovića jer su vrednosti kojima se Obradović rukovodio – principi stabilne i prosperitetne zajednice u kakvu raste Šabac“, saopštila je komisija za dodelu tradicionalne Aprilske nagrade.

Zbog situacije izazvane epidemijom koronavirusa, ali i proglašenjem vanrednog stanja 15. marta na teritoriji čitave države, obeležavanje praznika grada Šapca (22. april) i dodela Aprilskih nagrada za 2020. godinu bili su odloženi na neodređeno vreme.

Na sednici održanoj 8. juna, Komisija je odlučila da sem Obradoviću, Aprilsku nagradu dodeli šabačkom muzičkom bendu „Goblini“  i sportskoj porodici Fajfrić, u kategoriji „Ukupan razvoj i pro-
mocija grada Šapca“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare