Državljani 16 zemalja u Srbiju uz potvrdu o vakcinaciji ili preležanom kovidu

Društvo 23. jul. 202113:55 > 13:58
Podeli:
Tatjana Matic
Tatjana Matić Foto:BETAPHOTO/Ministartsto trgovine, turizma i telekomunikacija

Vlada Srbije usvojila je Zaključak o davanju saglasnosti za priznavanje potvrde o potpunoj vakcinaciji protiv bolesti COVID-19 i potvrda o preležanoj bolesti, prilikom ulaska određenih stranih državljana u Srbiju.

U saopštenju koje je izdalo Ministarstvo trgpovine, turizma i telekomunikacije navodi se da lica koja poseduju potvrdu o potpunoj vakcinaciji koje izdaju Gruzija, Кraljevina Monako, Republika Кipar, Republika Liban, Republika Moldavija, Republika San Marino, Republika Tunis, Republika Hrvatska, Slovačka Republika mogu da uđu u Srbiju sa potvrdom o potpunoj vakcinaciji od subote, 24. jula u 00:00 časova.

U najskorije vreme se očekuje da i građanima Republike Jermenije, Sirijske Arapske Republike i Arapske Republike Egipat bude omogućen ulazak u Srbiju samo da potvrdom o potpunoj vakcinaciji.

Dodatno, liberalizacija ulaska u zemlju se ogleda u tome što je za 16 zemalja doneta odluka da se dozvoli ulaz licima koja imaju potvrdu o preležanoj COVID-19 bolesti, pozitivan PCR ili antigen test, od kog nije prošlo manje od 14 dana ili više od 6 meseci.

Primena za svih 16 zemalja počinje u subotu, 24. jula u 00:00 časova, a zemlje koje su obuhvaćene su: Veliko Vojvodstvo Luksemburga, Кneževina Andora, Кraljevina Španija, Republika Austrija, Republika Bugarska, Republika Grčka, Republika San Marino, Republika Slovenija, Republika Tunis, Republika Turska, Republika Hrvatska, Rumunija, Savezna Republika Nemačka, Sjedinjene Američke Države, Švajcarska Кonfederacija, Кraljevina Danska.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar