Foto: Ivan Dinić/Nova S

U najnovijoj emisiji "Utisak nedelje", gosti Olje Bećković bili su epidemiolozi Predrag Kon i Zoran Radovanović i imunolog Srđa Janković.

Gosti su se složili da je u kriznim situacijama važno da oni koji vode govore jednim glasom, a ne da šalju kontradiktorne poruke jer to ruši ugled struke i lekara.

„Ja sam kolegama iz Kriznog štaba savetovao da izađu sa jednom porukom jer narod očekuje da šaljete istinite poruke a istina je jedna“, rekao je epidemiolog dr Zoran Radovanović odgovarajući na pitanje da li su članovi Kriznog štaba građanima tokom epidemije koronavirusa slali različite poruke.

Govoreći o potpunoj konfuziji i različitim porukama koje je struka slala od toga da su maske i rukavice neophodne do toga da maske ne treba nositi u zatvorenom, da su rukavice besmislene a rastojanje ne znači ništa, kao što je govorio pulmolog Branimir Nestorović, Kon je rekao da postoje dva načina rešenja tog problema.

„Ili u tome učestujete ili ne učestvujete“, rekao je on, objašnjavajući da treba jasno odvojiti epidemiologe od kliničara misleći na doktora Nestorovića.

„Mi dođemo do sličnih razmišljanja ali imamo različit odnos prema javnosti i tu se razlikujemo. Razumem ga ali ne opravdavam, on voli da govori nešto što ne treba da govori na taj način“, objasnio je Kon.

Celu emisiju pogledajte na video snimku:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram