Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Odbornici Skupštine grada usvojili su na današnjoj sednici Odluku o načinu i postupku dodele stambene podrške ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca sticanjem svojine na stanu izgrađenog sredstvima donacije Vlade Japana.

Podsekretar Sekretarijata za imovinske i pravne poslove Danilo Đaković rekao je obrazlažući ovu Odluku da u naselju Kamendin 2 već 15 godina živi 50 porodica ratnih vojnih invalida i palih boraca.

„Prvobitnim ugovorom stanovi su im dati na korišćenje u periodu od 10 godina. Po isteku tog roka, Vlada Srbije je stanove dala u javnu svojinu Grada Beograda. Ove porodice nemaju drugi način za rešavanje stambenog pitanja. Budući da su većinom u pitanju porodice palih boraca, predlog je da stanove bez naknade dobiju u vlasništvo po članu 99 Zakona o stanovanju i održavanju zgrada“, rekao je Đaković.

Gradski odbornici su usvojili i Odluku o izmeni odluke o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga, prenosi Beoinfo.

Podsekretarka za socijalnu zaštitu Jasmina Ivanović poručila je korisnicima da se njihov status neće menjati.

„Subvencije za plaćanje Infostana postoje od 1995. godine, kada su donete interventne mere za zaštitu ugroženih stanovnika. Primena ove odluke je zahtevna i potrebno je obaviti složene pripreme. Oko 60.000 zahteva građana Beograda postoji po ovom pitanju i potrebno je vreme da sve bude organizovano“, rekla je Jasmina Ivanović.

Odbornici su usvojili i Odluku o izmenama i dopunama odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, Odluka o izmeni odluke o javnim parkiralištima, kao i rešenja o davanju saglasnosti na konačne nacrte aneksa ugovora o javnoprivatnom partnerstvu u obavljanju javnog prevoza putnika. Odlukom o javnim parkiralištima privatnim investitorima omogućeno je da grade garaže i naplaćuju parkiranje.

Opširnije o sednici Skupštine grada Beograda pratiti u lajv blogu.

***

BONUS VIDEO -Red uvreda, red informacija – Šapić odgovarao na pitanja odbornika

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Komentari

Svi komentari (0)