Foto:Pavle Ivković/Nova.rs

U jeku letnje sezone, kao što je i ova trenutno vožnja gradskim autobusima neretko je kao čvarenje u sauni. Ekipa portala Nova.rs je izašla na teren, i napravila mini istraživanje kako je u autobusima i da li imaju klimu (koja radi) ili pak ne.

Na autobuskim stajalištima je gužva, sunce peče a građani beže u hlad. Neretko se čekanje autobusa rastegne i do 20 minuta, a kada stigne i kada pomislite da je napokon došao momnenat vredan radovanja, ušetate u rernu kojoj radi i gornji i donji grejač punim kapacitetom.

Bili smo na relaciji Novi Beograd – Palata Srbije, Zeleni Venac, Sava Centar i na toj relaciji smo uspeli da se provozamo kroz trinaest autobusa.

Pored linije kojom smo se vozili, obeležili smo i garažni broj vozila.

83/3413 – imao klimu koja radi ali jako slabo
16/3150 – pakao, klima ne radi
78/41133 – ima klimu, ništa specijalno ali je ima
35/41846 – ima klimu koja radi lepo
27e/3381 – ima klimu koja radi lepo

15/3422 – nema klimu i unutra je koji stepen više nego napolju
53/3466 – nema klimu, i jako je toplo unutra
75/3349 – ima klimu koja radi pola-pola

15/ 1371 – nema klimu
84/41127 – nema klimu
70/3519 – ima klimu i radi jako slabo

52/3073 – ima klimu i radi
704/448 – nema klimu ni za lek

Situacija što se klime tiče ide iz krajnosti u krajnost, ili radi kako treba ili je uopšte nema. Većina vozača na naša pitanja nije želela da odgovara, jer kako kažu umorni su i iscrpljeni jer je napolju toliko toplo da ne vide prst pred okom. Svaki drugi od njih ima peškir oko glave, kako bi skupljali znoj i kažu nam da nije tako sjajana situacija, ali da ipak sve više autobusa dobija klime jer ljudi neće bez toga da rade, što je, složićete se normalno.

Ako ste primorani da se vozite gradskim prevozom, znajte da vam je to kao igra na sreću, budući da je situacija takva i da prirodom ne možemo da upravljamo, obavezno se naoružajte maramicama, vodom i strpljenjem kako biste pretrpeli +50 ako vam zapadne autobus bez klime – što uopšte nije nemoguće da vam se desi.

Bonus video: Pijani gsp autobus 89 se vozi NBGom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare