Foto: JKP Gradska čistoća

Beogradski komunalni radnici ubuduće će raditi uz pomoć električnih trotineta koji su opremljeni sredstvima za čišćenje. Pored toga, njima će na raspolaganju biti i elektrousisivači. Iako je deo građana sa odobravanjem odregovao na ovakvu odluku prestoničkih vlasti, postoje i oni koji ukazuju da je novac uložen u nabakvu opreme morao bolje da se iskoristi.

Izvesno da je namera JKP Gradska čistoća da uz pomoć trotineta učini bržim posao svojim radnicima. Kako je ranije izjavio Marko Popadić, reč je o ekološkim trotinetima na baterije.

Na fotografijama se može videti da su trotineti opremljeni kantama za odlaganje smeća, metlama za čišćenje ulica, a radnici Gradske čistoće će koristiti i električne usisivače.

Komunalci će sa sobom nositi i kutije za odlaganje ličnih stvari, kao i mini-tank sa vodom i prskalicom, kako bi mogli da operu manje javne površine.

Ipak, nisu svi reagovali sa odobravanjem na činjenicu da će komunalci ubuduće čistiti ulice na trotinetima.

I dok neki dovode u pitanje svrsishodnost odluke da se novac troši na kupovinu trotineta u momentima kad je očigledan nedostatak radne snage u JKP Gradska čistoća, neki su čak izneli i sumnje da je u pitanju otimanje novca građana Srbije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram