Dr Aleksandar Milošević

To je opasan virus koji deluje na sve naše organe. Da li će sterilitet biti jedna od posledica videćemo tek kroz desetak godina. Već sada znamo da zauške, što je isto virusna infekcija, dovode do steriliteta, kaže urolog dr Aleksandar Milošević, gostujući u jutarnjem programu NOVA S.

Tezu da koronavirus utiče na muške genitalije izneo je pulmolog dr Branimir Nestorović rekavši da je to jedini respiratorni virus koji napada testise.

„Korona ulazi respiratorno i prvo su pluća napadnuta. Kroz pluća virus prođe i u krvne sudove i postaje opasan za celu telo, pogotovo za glatku površinu krvnih sudova“, navodi urolog dr Aleksandar Milošević.

Virus napada sve ćelije ulazeći u same krvne sudove i dovodi do poremećaja toka krvi, do koagulacije.  Napada i nerve.

„Penis je vaskularni organ ispunjen krvnim sudovima – korona može da izazove poremećaj venskog odliva krvi iz penisa to za posledicu može da ima prijapizam.  To je pojava dugotrajne bolne erekcije, nesvrsishodne, koja traje duže od šest sati, opasna je i dovodi do odumiranja tkiva“, ukazuje dr Milošević.

On dodaje da se sve više za lečenje korone koriste lekovi za sprečavanje zgrušavanje krvi.

„Bol u testisima je znak da je korona ušla i u testise“, ističe dr Milošević dodajući da se u tom slučaju prepisuju lekovi koji smanjuju zapaljenski proces  kako ne bi propale reproduktivne ćelije.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare