Dnevne novine Danas
Dnevne novine Danas Foto:Nova.rs

U ulaz zgrade gde se nalazi redakcija Danasa ponovo su ubačeni leci, i to kao i ranije potpisani od strane „Konzervativnog pokreta Naši“ Ivana Ivanovića. Ovog puta targetira se glavni i odgovorni urednik Danasa Dragoljub Petrović.

Na letku je uredniku Danasa dodata keča, tradicionalna albanska kapa, a pored njega se nalazi Adem Jašari, osnivač i vođa terorističke „Oslobodilačke vojske Kosova“.

„Nisi ti Draža, ti si Adem“, piše iznad Jašarijevog i Petrovićevog lika, a pored nadimka našeg glavnog i odgovornog urednika je i lik Dragoljuba Mihailovića, vođe Jugoslovenske vojske u otadžbini.

Uz logo Danasa, postavljen je i logo prištinskog medija Koha Ditore.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednji u nizu letaka koji su „Naši“ ubacili u ulaz redakcije je onaj na kome su lideri opozicije, takođe sa albanskim kečama, uz lik kosovskog premijera Aljbina Kurtija i natpis „Kurtijeva opozicija“.

Danas podseća da je sinoć i predsednik Srbije Aleksandar Vučić na RTS-u povodom aktuelne situacije na Kosovu i Metohiji, kritikovao rad lista Danas. Komentarišući naslovnu stranu, ali i određene tekstove, pogotovo onaj koji se bavi potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem, koji se od strane prištinskih zvaničnika označava kao kolovođa grupe Srba koja je u nedelju učestvovala u oružanom sukobu sa Kosovskom policijom, predsednik je upitao i „zašto to radite svojoj zemlji“.

„To pokazuje kako je sloboda u Srbiji. Pustite to što mene napadate, ali što to radite svojoj zemlji. Mislite da sam ja tema i meta zato što sam ružan, debeo ili ne znam kakav? Ne, već je tema i meta Srbija, da bude uništena. To je suština svega. Da vas pitam da mi pokažete novine na albanskom, a da su ovakve. Kod njih demokratija cveta, a kod nas navodno ne“, rekao je on.

BONUS VIDEO Ranko Pivljanin: Napadi na medije koji izveštavaju napadu u Banjskoj iz različitih uglova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar