Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

U narednih sat vremena u Mačvanskom okrugu očekuju se jaki plјuskovi sa grmlјavinom, a lokalno i pojava grada, navodi se u hitnom upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Nevreme već stiglo u Užice i Čačak.

„Od petka uveče do kraja sedmice na području Srbije očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. U subotu i nedelјu plјuskovi i grmlјavine mestimično će biti intenzivniji uz količinu kiše veću od 40 mm za 24 h“, navodi se u upozorenju RHMZ.

#related-news_1

I na području Beograda se od petka uveče do kraja sedmice povremeno se očekuju plјuskovi i grmlјavine, koji lokalno mogu biti intenzivniji uz obilne padavine, pojavu grada i jakog ili olujnog vetra.

U subotu će u glavnom gradu plјuskovi i grmlјavine biti intenzivniji uz količinu kiše lokalno i veću od 40 mm za 24 h, navodi se u upozorenju RHMZ.

Na Dunavu i Savi vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima.

Nevreme koje je je već zahvatilo Evropu, stiglo je do Srbije.

U Užicu je oko 16.40 časova nestalo struje u pojedinim delovima grada zbog jake grmljavine i munja.

Najavljeno nevreme počelo je desetak minuta ranije. Oko 16,30 časova počela je da pada jaka kiša koju je pratio vetar.

Struje nije bilo desetak minuta, te je potom došla. Temperatura vazduha je pala.

Jaka kiša praćena olujnim vetrom pogodila je i Čačak oko 17.30 sati. Počelo je da grmi i seva, a na pojedinim mestima se primećuje i sugradica. Zbog obilnih padavina, saobraćaj se odvija otežano.

BONUS VIDEO: Veliko nevreme u Nišu, kiša i grad, poplavljene pojedine ulice

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)