dr Nebojša Lađević Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Direktor Centra za anesteziologiju Kliničkog centra Srbije (KCS) anesteziolog Nebojša Lađević izjavio je jutros da je epidemiološka situacija u Srbiji zabrinjavajuća.

Lađević je u jutarnjem programu televizije Prva rekao da su bolnički kapaciteti skoro popunjeni i da će narednih dana biti prošireni, a ako to ne bude dovoljno ponovo će u kovid sistem biti vraćene neke bolnice. Direktor Centra za za anesteziologiju Kliničkog centra Srbije kaže da će broj novozaraženih i danas biti veliki.

Rekao je da ne postoji nikakva zavera u vezi s vakcinacijom već je ona neophodna da bi se popravila epidemiološka situacija.

Lađević je, gostujući u Jutarnjem programu TV Prve, rekao da je potreban prekid svih kontakata. Upitan da li to znači da se i on zalaže za potpuno zatvaranje, poput dr Predraga Kona i dr Branislava Tiodorovića, on je rekao da je saglasan s njihovim stavovima da je neki prekid kontakata neophodan.

„Podsetiću vas da isti ljudi već godinu dana rade neprekidno. I oni su na izmaku snaga. Ako se ovako nastavi, moraće i nekovid bolnice da se vrate u kovid-sistem“.

Na pitanje zašto je to tako, dr Lađević kaže da bi najbolje bilo da u kovid-bolnice „odvedemo ove što prave žurke, da vide kako je to“.

A pošto nisu medicinski obučeni, mogli bi da rade kao fizički radnici i da prevoze te bolesnike“, rekao je on.

„Ovo je apsolutno trenutak da presečemo taj tok. Najbolje bi bilo da napravimo pauzu u zaražavanju, a u tom periodu da maksimalno pojačamo vakcinaciju“, istakao je dr Lađević i objasnio da bi najbolje bilo u tom scenariju puštati samo one koji idu na vakcinaciju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare