Olivera Kovačević Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Upravnog odbora RTS-a Branislav Klanšček u saopštenju za javnost navodi da se ispred UO RTS, u potpunosti ograđuje od izjave odgovorne urednice Zabavnog programa Olivere Kovačević - date na Vikend medija festivalu u Rovinju.

„Izjava koja nije mogla biti izvučena iz konteksta jer je jasno nosila poruku da RTS kao medijska kuća nije slobodna i da će to postati onda kada se na izborima drugačije bude glasalo samo doprinosi tome da odgovorna urednica ove kuće javno iznosi svoje političke stavove koje nisu utemeljeni ni u kakvim dokazima.

Olivera Kovačević je na ovaj način kao i konstatacijom da u svojoj emisiji, koju je prestala da vodi i uređuje, ne može imati relevantne sagovornike na najgrublji način optužila RTS da ograničava slobodu govora i mišljenja, koju je sama uspostavila svojim dolaskom 2015. godine.

Upravni Odbor RTS-u u svom novoizabranom sazivu u potpunosti razume da Radio-televizija Srbije predstavlja Javni medijski servis koji je u službi svih građana bez obzira na izbornu volju samih građana. To je naša obaveza i naš zadatak“, zaključuje se u saopštenju.

***

BONUS VIDEO: Olivera Kovačević: Mi moramo prema svima da budemo ravnopravni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare