UNS uputio protest zbog hapšenja Ane Lalić

Društvo 02. apr. 202010:29
Podeli:
Foto: Promo

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog hapšenja novinarke portala Nova.rs Ane Lalić i zahteva da ona hitno bude puštena na slobodu.

UNS još jednom podseća državne organe da vanredno stanje ne sme biti izgovor za gušenje slobode medija i poziva nadležnog javnog tužioca da pusti koleginicu Lalić na slobodu i odustane od daljeg krivičnog gonjenja, stoji u saopštenju novinarske organizacije.

UNS naglašava da je КCV imao mogućnost da demantuje navode iz članka i da nije posao ni policije ni tužilaštva da ograničavaju izveštavanje medija i hapse novinare.

UNS smatra da je nedopustivo i da policija zaplenjuje opremu novinara i zahteva da policija hitno vrati Ani Lalić kompjuter i telefone, kao i da tužilaštvo u Zrenjaninu vrati kameru i telefone ekipi televizije КTV, koja je bila uhapšene prošle nedelje pod lažnom optužbom da se nije dezinfikovala pri ulasku u gradsku kuću.

UNS podseća sve medije da javnost izveštavaju tačno i pravovremeno, bez straha od pritisaka i da se obrate udruženju za savete i pomoć, uključujući i pravnu podršku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram