Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Tek dva dana nakon što je Skupština izabrala Živojina Rakočevića za novog predsednika Udruženja novinara Srbije, počele su da se nižu ostavke na pojedine pozicije u upravnim organima, dok je članstvo krenulo da se osipa, piše Danas. Novoizabrani prvi čovek UNS-a, koji je na tu funkciju došao uz dosta bure, kaže da je sve to "duh demokratije".

Novinarka Eržika Pap Reljin dala je ostavku i istupila iz članstva UNS-a, novinarka Vesna Kostić podnela je ostavku, kao i novinari Novica Savić i Zoran Šaponjić.

Pap Reljin je podnela ostavku na predsedničku funkciju vojvođanskog ogranka udruženja, ali je zatražila i istupanje iz članstva UNS-a. Novinarka Vesna Kostić je na subotnjoj sednici izabrana za člana Suda časti tog udruženja, takođe je podnela ostavku. Na mesto člana u Uptavi UNS-a ostavku je podneo i novinar Novica Savić, dok je novinar Zoran Šaponjić napustio Udruženje.

„Mnogi ljudi nisu shvatili o čemu se radi i ne bih sada poimence i pojedinačno razmatrao njihove slučajeve. Što se legitimnosti Uprave tiče, protekla Skupština u Ivanjici na kojoj je izabran bivši predsednik imala je 130 novinara, a za jejga je glasalo 122. Sadašnja Skupština izabrala je Upravu sa 142 novinara“, napominje Rakočević.

Direktor Doma kulture u Gračanici Živojin Rakočević izabran je u subotu za predsednika Udruženja novinara Srbije (UNS) na Izbornoj skupštini na kojoj je prethodno vođena duga i burna rasprava oko toga da li bi njegovo ime uopšte trebalo da se nađe na glasačkim listićima. Rakočević je osvojio više glasova od svog prethodnika Vladimira Radomirovića, uprkos tome što su glasali i brojni novi članovi Udruženja koji su, prema navodima, u poslednja dva meseca učlanjeni namenski – da bi Radomiroviću osigurali novi mandat.

Nova.rs je pozvala i bivšeg predsednika tog novinarskog udruženja Vladimia Radomirovića, kako bi čula i njegov stav povodom novih dešavanja i osipanja u UNS-u. Rekao nam je da ne želi to da komentariše.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar