Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Na fakultete Univerziteta u Novom Sadu u narednoj školskoj godini moći će da se upiše 15.964 studenta. Konkurs je raspisan, a prijava kandidata na većini fakulteta u prvom upisnom roku trajaće od 24. do 26. juna.

Tradicionalno najveće interesovanje je za upis na Fakultet tehničkih nauka i sve što na bilo koji način ima veze sa informacionim tehnologijama. Pored toga, veliki broj kandidata očekuje se i na Medicinskom fakultetu, javlja RTS.

Prorektorka za nastavu Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Sanja Podunavac Kuzmanović kaže za RTS da će od ukupnog broja upisanih studenata njih oko 8.000 biti finasnirano iz budžeta, dok je za samofinansirajuće predviđeno oko 7.700 mesta.

„Za osnovne i integrisane studije ukupan broj koji će moći da se upiše u naredenoj školskoj godini je 9.292 studenta, od čega je 5.419 budžetskih“, precizirala je profesorka Podunavac Kuzmanović.

Prijemni ispiti na većini fakulteta Univerziteta u Novom Sadu biće održani 30. juna, 1. i 2. jula.

„Izuzetak je Akademija umetnosti gde će se prijemni ispiti realizovati nešto ranije i trajaće od 18. do 30. juna, u zavisnosti od departmana. Izuzetak su i Pedagoški fakultet u Somboru i Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jezku u Subotici, gde će se pre polaganja prijemnog ispita održati prethodna provera sposobnosti kandidata“, napominje prorektorka za nastavu Univerziteta u Novom Sadu

Termini konkursnih rokova za upis na specijalističke, master i doktorske studije mogu se pronaći na internet stranici Univerziteta u Novom Sadu. Krajnji rok za prijavu kandidata u prvom upisnom roku je 19. oktobar, a u drugom 30. oktobar.

Najveći broj fakulteta novosadskog univerziteta zadržao je školarine na prošlogodišnjem nivou.

Jedino je za integrisane studije medicine školarina povišena za 20.000 dinara, dok je na PMF-u za sve studijske programe na doktorskim studijama školarina smanjena za oko 1.500 do 2.500 evra za strane studente.

Drugi upisni rok za osnovne studije je u septembru – 1. i 2. je prijava kandidata, a prijemni ispiti 3. i 4. septembra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar