Foto: Promo

O gestu podrške građanima Srbije koji su korisnici SBB i kojima smo otključali sve televizijske kanale za koje smo dobili dozvole, tabloid Informer objavio je tekst prepun neistina i skandaloznih konstrukcija pokušavajući da javnost dovede u zabludu, navodi se u saopštenju kompanije United Grupe.

Čim je doneta odluka da će školska deca iz izolacije pratiti nastavu preko kanala RTS 3, ovaj program je istog dana uvršten u ponudu Total TV-a, o čemu smo i informisali javnost.

Tvrdnja Informera da taj program nemamo, skandalozan je pokušaj prevare dece i njihovih roditelja. Besmislena je i tvrdnja da nismo uvrstili u ponudu RTS Planetu, jer se autor teksta nije potrudio ni da utvrdi da je reč o internet platformi, a ne TV kanalu, i ne može ni biti emitovan.

Na već tradicionalne laži Informera, rekordera među svim medijima po objavljivanju neistina, nismo reagovali ranije, jer znamo da je njihova uređivačka politika bazirana na konceptu napada na United Grupu i naše zaposlene.

Ipak, njihova odluka da u poslednjem tekstu besramno zloupotrebe i decu obmanjujući ih da ne mogu da prate nastavu preko platformi United Grupe, dokaz je da i u trenucima koji su teški za sve građane Srbije Informer ne želi da objavi ni miligram istine.

Zbog činjenice da je čak i u vanrednom stanju Informer doveo u zabludu građane Srbije šireći potpune neistine, United Grupa će podneti tužbu protiv vlasnika tabloida Informer i glavnog i odgovornog urednika Dragana J. Vučićevića.

SBB od početka godine beleži istorijski rezultat u broju korisnika upravo zbog vrhunske usluge i ponude programa koje pruža, a indeks zadovoljstva korisnika koji merimo svakodnevno raste.

I pored svih napada na United Grupu, zadovoljstvo nam je što smo u najtežim trenucima po građane Srbije, akcijom otključavanja kanala i odlaganjem plaćanja računa za penzionere inspirisali i konkurenciju da nas prati i postupi na isti način.

SBB i Nova.rs su deo United Grupe.