United Grupa: Isporučena donacija od milion dolara

Društvo 11. maj. 202012:04 > 12:0712 komentara
Podeli:
Donacija United Media
Donacija United Media

Pomoć u medicinskoj opremi za zdravstvene centre u Srbiji i donacija u novcu u vrednosti od milion dolara isporučena je u potpunosti Vladi Srbije.

United Grupa tako je ispunila obećanje građanima Srbije da će im pomoći u borbi sa virusom korona. Pored nadljudskog truda svih zaposlenih u medicinskim ustanovama koji su spašavali živote ljudi, nadamo se da smo i našom donacijom doprineli borbi protiv Covida 19.

Iz naše kompanije SBB uplatili smo 570.000 dolara, obezbedili 250.000 maski, 8.800 kompleta testova, 440 toplomera i 7.000 zaštitnih naočara. Završena je isporuka poslednjeg kontigenta, a medicinska oprema pristizala je tokom celog aprila.

Pored donacije od million dolara, dodatno smo kupili još 221.500 maski za potrebe medicinskog osoblja u vrednosti od 67.000 dolara, koje će stići sredinom maja, i donirali 600 litara alkohola Kliničkom centru Kragujevac.

Sa žaljenjem konstatujemo da dok smo među prvima još 15.marta naručili i platili opremu za Srbiju, da se humanitarna akcija United Grupe sakrivala od građana i ignorisala od državnih funkcionera i medija bliskih vlasti, uz organizovane napade sa ciljem da se negira naša podrška građanima Srbije.

Upečatljivo je da su funkcioneri vlasti bili potpuno svesni pomoći koju naša kompanija pruža Srbiji, ali da su i pored toga dovodili javnost u zabludu. Uvereni smo da građani Srbije umeju da prepoznaju iskrenu solidarnost svih pojedinaca i kompanija koje su obezbedile humanitarnu pomoć.

United Grupa ukupno je donirala više od tri miliona dolara za pomoć građanima sedam država u regionu u borbi sa Covidom 19. Pored Srbije, pomoć je dostavljena i Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Bugarskoj.

United Grupa je vodeći provajder telekomunikacionih i medijskih usluga u Jugoistočnoj Evropi i u vlasništvu je vodeće međunarodne investicione kompanije BC Partners. U okviru United Grupe u Srbiji posluju SBB, United Cloud, United Media sa televizijskim kanalima N1, Nova S, Sport Klub, Grand, Pikaboo, Vavoom, Cinemania, Lov i ribolov, IDJ, Brainz, portalom nova.rs i marketing agencijama Cas Media i Direct Media.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar