Foto:promo

United Grupa, vodeći telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi, objavila je danas da donira ukupno milion evra pomoći koja će biti upućena za dve humanitarne organizacije u Ukrajini.

Novac će biti doniran Međunarodnom medicinskom korpusu, za pružanje prve pomoći i hitne medicinske nege i Bright Kids Charity, ukrajinskoj organizaciji posvećenoj pružanju pomoći bolesnoj, ugroženoj i deci sa invaliditetom.

United Grupa je šokirana i užasnuta razaranjem koje nastavlja da se nanosi Ukrajini i njenim građanima. Saosećamo se sa nevinim žrtvama ovog rata i svima koji su njime pogođeni.

Ništa na ovom svetu nije vrednije od ljudskog života, a naša najvažnija dužnost kao ljudskih bića je da učinimo sve što je u našoj moći da održimo mir. Kao Ukrajinka čija je porodica još uvek tamo, ovaj rat je za mene i lična tragedija”, rekla je Victoriya Boklag, izvršna direktorka United Grupe.

Donacija Grupe je upućena sa ciljem da pomogne onima koji su najviše pogođeni ratom, izbeglicama, porodicama koje nisu mogle da pobegnu od ratnih sukoba i deci u institucijama, kao što su sirotišta i bolnice.

Novac će se koristiti za obezbeđivanje osnovnih životnih potreba, hrane i skloništa za civile, posebno porodice sa decom.

Donaciju United Grupe prate i druge inicijative za podršku žrtvama rata u Ukrajini. Grupa i kompanije koje posluju u okviru nje organizovale su akcije prikupljanja novca i preko potrebnih zaliha, obezbedile su telefonske kartice i mobilne WiFi rutere za izbeglice, kao i besplatne pozive Ukrajini sa fiksnih i mobilnih mreža United Grupe kako bi u svakom trenutku izbeglicama i našim korisnicima omogućili kontakte sa članovima porodice i prijateljima. 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar