Foto: TP / Alamy / Profimedia

Dečji fond Ujedinjenih nacija (UNICEF) je danas isporučio četiri respiratora Kliničkom centru Niš, Opštoj bolnici Leskovac i Zdravstvenom centru Vranje, a donacija UNICEF-a stigla je i u Opštu bolnicu u Ćupriji.

Kupoina respiratora omogućena je zahvaljujući kompaniji Eko Serbia, koja je dala tri miliona dinara, navedeno je u saopštenju.

„Eko Serbia, koja u Srbiji posluje kroz mrežu servisnih stanica, donirala je pet miliona dinara za nabavku medicinske opreme u cilju podrške naporima za sprečavanje širenja bolesti KOVID-19. Deo donacije u iznosu od tri miliona dinara namenjen je bio za kupovinu respiratora, ključnih medicinskih instrumenata potrebnih u borbi sa najtežim slučajevima bolesti KOVID-19“, izjavila je menadžerka za marketing i komunikacije Eko Serbia Marija Lukić.

Kako je navela, drugi deo donacije od dva miliona dinara dat je Institutu za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, za kupovinu materijala za testiranje pacijenata na korona virus.

„Zahvaljujemo kompaniji Eko Serbia za podršku, ali i svim ostalim kompanijama koje su se odazvale našem apelu i dale svoj doprinos za nabavku medicinske opreme neophodne u vreme epidemije u Srbiji“, navela je Ivana Mišić, konsultantkinja UNICEF-a u Srbiji za zdravstvenu zaštitu majke i deteta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar