Dobrovoljačka ulica Zemun Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Početkom januara januara 2021. godine počela je rekonstrukcija Dobrovoljačke ulice u Zemunu, a od gradskih funkcionera najavljeno da će od proleća te godine građani dobiti novu vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Dugo su meštani ovog kraja iščekivali da se njihovi problemi reše, te da konačno dobiju kanalizaciju kakva i dolikuje stanovnicima glavnog grada. Radovi su završeni, a umesto renoviranog puta dobili su ulice pune zakrpa koje im otežavaju svakodnevni život i zbog kojeg se osećaju kao da je svakoga dana zemljotres.

U pitanju su bili radovi na izgradnji 348 metara kišne kanalizacije koja je planirana za Dobrovoljačku i Dobanovačku ulicu, a za čije radove je bila odgovorna Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. Nakon nekoliko meseci iskopavanja, gde su bageri bili svakodnevica, radovi su zvanično završeni na leto 2021, a samo godinu dana od svečanog otvaranja umesto puta bez rupa i problema, meštani pomenute ulice muče muku sa zakrpljenim putem i rupama zbog kojih mogu da stradaju i točkovi, ali i obližnje kuće.

Meštani su izdržali nekoliko meseci da mašine svakoga dana „rovare put“, da je sve puno blata i zaštitnih ograda, ali tek onda su došli pravi problemi.

Dobrovoljačka ulica Zemun Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nešto više od godinu dana nakon rekonstrukcije ulice, na zahtev stanovnika ove ulice posetili smo ulici u Zemunu i uverili se da je put prepun rupa i zakrpljenih delova, koji nedvosmisleno pokazuju da radovi nisu obavljeni kvalitetno, ali i da se štedelo na materijalu.

Dobrovoljačka ulica Zemun Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

U pitanju je „parče“ ulice koje se nalazi na potezu između Cara Dušana i Dobanovačke ulice, a prema rečima stanovnika Zlatka Redera, brzo  nakon rekonstrukcije počele su da se pojavljuju rupe na putu, usled čega su nadležni krenuli u popunjavanje istih, odnosno krpljenje rupa – staro, dobro i rešenje koje se vlast očigledno ne stidi.

Kako tvrde lokalni stanovnici ove ove ulice, drugu godinu za redom oni „muče muku“ sa rupama u Dobrovoljačkoj ulici. Prema rečima meštana, niko od nadležnih organa ne čuje njihove apele da se reše problemi zbog kojih se ponekad osećaju „kao da je zemljotres“.

Dobrovoljačka ulica Zemun Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Mi živimo u kući neposredno uz ulicu i kada prolaze kamioni i autobusi, a ponekad i automobili, sve se drma kao da je zemljotres. Zimi je još i gore jer zbog snega bude puno vode. Već smo digli ruke od svega, nikoga ne zanimaju naši problemi“, pričaju ispred lokalne prodavnice meštani ove ulice.

Da stanovnici Dobrovoljačke nisu usamljeni u svojim zahtevima da konačno neko čuje njihove probleme, potvrđuje i slučaj da se niko iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, ali i resornog gradskog sekretarijata ne oglašava o ovom pitanju.

Dobrovoljačka ulica Zemun Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Nova“ je pisala na obe adrese kako bi dobila odgovor čija je odgovornost što meštani Dobrovoljačke već nepunih godinu dana od otvaranja puta muče muku sa krpljenim asfaltom, ali odgovore nismo dobili.

Iako je novi gradonačelnik Aleksandar Šapić saopštio da će se u Sekretarijatu za informisanja potruditi da što pre odgovore novinarima na njihova pitanja i nedoumice, ali očigledno sistem ne funkcioniše baš kako je Šapić objasnio na Pinku.

Bonus video: Pokušaj snalaženja u novom Kliničkom centru Srbije

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar