Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

Poljoprivrednici su uklonili traktore sa Bulevara Mihajla Pupina u Novom Sadu.

Još uvek nisu saopštili da li to znači da su prihvatili sve što je u Beogradu ispregovarano.

Vlada je postigla dogovor sa udruženjem Stig iz Požarevca i grupom građana Južni Banat.

Prema finalnom dogovoru koji je parafirala Vlada Srbije, konačna cena suncokreta ka poljoprivrednim proizvođačima iznosi 73 dinara po kilogramu, a isplata je dogovorena do 15. oktobra tekuće godine, prenosi 021.rs.

Istim dogovorom, ograničena je marža posrednika na maksimum 2,6 dinara, dok trošak transporta robe od otkupnog mesta do uljare, snose same uljare.

Što se tiče goriva, podsticaj u narednom periodu iznosiće 20 dinara po litri, za 50 litara po hektaru, dok će se premija za mleko za jedan kvartal u 2022. godini povećati na 15 dinara.

Dodatno, Vlada se obavezala da u narednom periodu, u vezi sa kreiranjem mera u sektoru stočarstva, razgovara sa stočarima. Istim dokumentom, poljoprivrednicima je obezbeđen moratorijum na kredite u periodu od 12 meseci.

Iz Vlade Srbije za RTS je rečeno da su zadovoljni uspešnim završetkom pregovora, kao i da su očekivali ovakav scenario s obzirom na to da je tokom jučerašnjeg sastanka postignut visok stepen saglasja.

BONUS VIDEO – Blokada u Novom Sadu: Mileta Slankamenac, učesnik jučerašnjih pregovra u Vladi: Komunikacija od sada samo sa Vučićem, jedini on može da smiri terijere u Vladi

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Komentari

Svi komentari (0)